Hvad er homøopati

Homøopati er en alternativ medicinsk behandlingsmetode, der blev udviklet i slutningen af det 18. århundrede af den tyske læge Samuel Hahnemann. Homøopati er baseret på princippet om "lignende helbreder lignende" og "mindste dosis".

Ifølge homøopatiske principper betragtes symptomer som udtryk for kroppens forsøg på at helbrede sig selv. Derfor foreskrives en homøopatisk behandling, der indeholder en meget fortyndet form af et stof, der normalt ville forårsage lignende symptomer hos en sund person. Denne fortyndede form kaldes "potensering" og involverer gentagen fortynding af stoffet og rystning mellem hver fortyndingstrin.

Homøopatiske lægemidler fås normalt som små sukkerpiller eller dråber, der er blevet fugtet med den fortyndede opløsning. Disse præparater kan derfor stimulere kroppens selvhelbredende evner.

Jeg anvender mine evner som klassisk homøpat, som supplement til alle behandlinger i min klinik, fordi homøopati både som enkeltstående behandling men i særdelseshed som støttebehandling, hurtigt kan få en krop eller et sind i balance.

Det er vigtigt at forstå, at når jeg arbejder som klassisk homøopat, svarer det til at en læge diagnosticere og behandler en patient.

Det er altså ikke det samme, som at du har læst om et middel på nettet, som du har købt i Matas.
Forskellen er som at købe håndkøbs medicin eller recept pligtigt medicin. Man kan ikke selv udskrive behandling med homøopatisk medicin, efter de præncipper jeg er uddannet i.
Homøopati er ikke som traditionel medicin, noget der behandler symptomer. I stedet ser jeg på helheden. Som er fysiske symptomer, tidligere sygdomshistorie, psyke, personlighed, præferancer for fødevarer og en række andre ting. På basis af den historik, vælges det homøopatiske lægemiddel.